Geert Wilders i inkvisitorisk rettsaken


Muslimer, hovedsakelig fra Marokko og Tyrkia, utgjør om lag 6 prosent av Nederlands 16500000 innbyggere.

Live stream fra rettsaken

dag 4 i rettsalen

1) Påtalemyndigheten erklærte  de mange erstatningskrav ugyldig mot Wilders. Disse er påstander fra ulike personer som sier de «føler såret eller skadet» av Wilders ‘uttalelser. De fleste av disse påstandene  kreve bare en «symbolsk erstatning» . Aktor opplyste at det ville være umulig å vurdere hva som sårer, og om noen har blitt påført skade, retten  avviser disse påstandene.

 

2) Påtalemyndigheten har avslått flere henvendelser til Amsterdam retten  for å rettsforfølgelse  Geert Wilders. Det er likevel vanskelig for legmenn å vurdere hva dette egentlig betyr for rettssaken.

3) Sammenligning av Mein Kampf er ikke straffbart etter loven, fordi han siterer en tekst avOriana Fallaci . Aktor tillegger også  at han  heller ikke kunne straffes dersom han ville ha sagt dem på egen hånd.

 

 

4) Fordi påtalemyndigheten tolker Wilders intensjoner med Fitna som kritisk til islam, noe som påtalemyndigheten mener er lov, og han har  ikke tolket  og kritisere muslimer som en gruppe, hevder han at meningene i Fitna er tillatt og ikke kan straffes av loven. Han ber om frifinnelse for krav om  erstatning på grunn av filmen

 

Fitna.

 

Argumentet påtalemyndigheten fremfører kan sees som en ny  rettspraksis (nederlandsk: jurispudentie), som kan brukes til å støtte fremtidige ytringsfrihes- rettsaker.

 

5) I sin rett til forholde seg taus i den første dag rettssalen hevdet Wilders  at han bare fortalte sannheten. I det som kan betraktes som en reaksjon på denne uttalelsen,  uttalte aktor at det er irrelevant hvorvidt utsagnene som førte til rettsforfølgelse av Wilders er sanne eller ikke, og det kan ikke brukes som bevis på tiltaltes uskyld.

dag 3  i rettsalen

Simon Admiraal  dag 3 .Grunnen til at du ikke ser Mr. Admiraal i retten,  er fordi retten ikke har tillatt en offentlig høring av sakkyndige. Så forsvaret anmodet retten om å lese dem i retten, det ble tillatt.

Opplesning i Retten del 1

Del 2

Del 3

http://www.rnw.nl/english/dossier/GeertWilders

dag 2 i rettsalen 6 oktober 2010

Habiliteten til dommer Frans Bauduin

Dommeren i retten er Frans Bauduin, det er den samme dommeren som nektet å gi attentatmannen Volkert van der Graaf og som myrdet Pim Fortuyn, livstidsdom.

Han var også en av de få dommere som har kritisert den statlige politikk (NL) som står for å bekjempe islamsk terrorisme (NL).

 

Dommer Bauduin har også en annen  jobb: styremedlem i det Marokkanske fond. Hensikten med fondet i Marokko er å stimulere utvikling og støtte til Marokko. Fondet fremmer og utvikler  politiske aktiviteter (NL) og organiserer Ramadan aktiviteter (NL). Stiftelsen er avhengig  avhengig av statlig støtte (Statens finansiert NCDO midlene stiftelsen). Bevilgningen vil blir mindre sannsynlig når Geert Wilders sitt parti PVV blir en del av regjeringen.

Syns du dommeren er habil?

En kjennelse ventes den 4. november

dag 1 i rettsalen 5 oktober 2010

Retten avviser 15 ut av 18 vitner for forsvaret

I den andre dagen i  rettssaken mot Geert Wilders, nektet i Amsterdam domstolen 15 av de 18 vitnene som forsvaret av Wilders ønsket, blant dem Mohammed Bouyeri, morderen av Theo van Gogh. Andre muslim-ekstremister ble også nektet som vitner for forsvaret. Selv eksperter på muslimsk lov, ble avvist.

Anti-Semetistiske  hendelser fordoblet.

I 2008, 14 antisemittiske hendelser ble rapportert i den nederlandske hovedstaden, og for relativt rolig år i byen som huser de fleste av landets rundt 40000 jøder. Nye – som ennå upubliserte – som innhentes av en semi-statlige etaten som rapporterer om diskriminering, her viser at antall rapporterte hendelser vokste til 30 i 2009. Denne utviklingen er i tråd med nasjonale trender, sier Elise Friedmann ved Senter for Informasjons-og dokumentasjonssenter for Israel, en pro-Israel lobby-gruppe i Nederland. “Vi anslår at det totale antall rapporterte hendelser fordoblet i 2009, sa hun.

Bloeme Evers-Emden, en 83-år gamle overlevende fra konsentrasjonsleirene, mistet mesteparten av familien sin under Holocaust. “I 1939 var jeg 13. NSB [Den nederlandske fascistiske partiet] formidlet en rekke anti-jødisk propaganda da, men jeg husker ikke jødene ble slått som de blir nå. “

Evers-Emden bor i en bydel av Amsterdam som det er majoritet av marokkanere.”Jeg så en gutt på 8 år gammel rope noe om” å drepe jøder. Jeg spurte ham “vet du hva du sier? Han sa “ja”, og fortsatte å gjenta seg selv. “

Noen linker til hvorfor han skal knebles

http://www.nrc.nl/international/article2468489.ece/Anti-Semitism_on_the_rise_in_Amsterdam

Politiet ignorer påsatte branner i Vollsmose på Fyn i Danmark

http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk&feature=player_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=-fC-QjF9RKI&feature=player_embedded

http://www.nrc.nl/international/article2468489.ece/Anti-Semitism_on_the_rise_in_Amsterdam


Reklamer

3 kommentar

  1. Hvis han blir dømt,hva da med alle de demonstrantene over hele verden som demonstrerte mot den danske karikaturtegneren av Mohammed?De er jo ikke dømt!
    Skal muslimer ha fordeler framfor oss som ikke er det?

  2. Hvis han blir dømt,hva da med ale de demonstrantene over hele verden som demonstrerte mot den danske karikaturtegneren av Mohammed?De er jo ikke dømt!
    Skal muslimer ha fordeler framfor oss som ikke er det?

  3. Hvis Geert Wilders blir dømt,så taper ikke bare han,men hele vestens rett til yttringsfrihet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: