Sigbjørn Johnsen en Drittsekk?


Drittsekken Sigbjørn ?

«I den forbindelse ber vi Dem ha i erindring at alle nordmenn som er underlagt spansk skattelovgivning også benytter spanske sosiale ordninger av ulike slag. Det er derfor ingen kostnadsmessig grunn til, for Norge, at nordmenn som betaler sin skatt til den spanske stat også skal betale kildeskatt til Norge.Vi antar at det ligger betydelig anstendighet i å ikke overlate landsmenn til sin egen skjebne uten å se kildeskatten og sosiale ordninger i sammenheng. En kan ikke bare pålegge enkeltmennesket plikter uten å gi de samme mennesker rettigheter tilsvarende som for borgere som lever i Norge..»

http://www.dnkcb.com/Brev_kildeskatt.html

Finansminister Sigbjørn Johnsen mener norske pensjonister bosatt i Spania burde ha sjekket hjemmesiden til Finansdepartementet oftere.

Finansminister Sigbjørn Johnsen mener pensjonister som nå risikerer ekstra skatt på pensjonen har seg selv å takke.

I brevet fra Skatteetaten heter det at alle norske pensjonister som vil slippe dobbel skatt må legge ved en bostedsbekreftelse. Ifølge Vikingposten gis imidlertid denne kun av politiet, og det er bare et bevis på at man bor i Spania. Men det er visstnok ikke denne bekreftelsen Skatteetaten vil ha likevel.

For det andre spør Skatteetaten nå etter en bostedsbekreftelse som, ifølge vårt lokallag, man risikerer å måtte reise helt inn til Madrid for å få. Forventer virkelig regjeringen at pensjonister på 80 år skal måtte ta turen til Madrid, til et kontor de ikke har vært på før, for å hente ut en bostedsbekreftelse i løpet av tre-fire uker før jul?


http://www.abcnyheter.no/abc-penger/nyheter/091126/spania-pensjonister-risikerer-dobbel-skatt

Krav til dokumentasjon (bosatt i et annet EØS-land)

Når du søker om skattefritak eller lavere trekk enn 15 prosent etter reglene for personer bosatt i et annet EØS-land, må du opplyse hvem som utbetaler pensjonen. Du må også legge ved:

  • en bostedsbekreftelse (Certificate of Residence) fra skattemyndighetene i ditt bostedsland
  • en oppstilling som viser hvilke inntekter du regner med å ha i 2010. Er du gift må du også ta med ektefellens inntekter
  • en oppstilling som viser hvilke inntekter du regner med å ha i 2009. Er du gift må du også ta med ektefellens inntekter
  • kopi av din og din eventuelle ektefelles selvangivelse eller lignende  til bostedslandet for 2008

Certificate of Residence må være utstedt av skattemyndighetene og uttrykkelig bekrefte at du er skattemessig bosatt i det landet etter skatteavtalen med Norge. Bekreftelsen må være i original og ikke eldre enn tre måneder.

Fra 1. januar 2010 ble det innført kildeskatt på pensjon til pensjonister som bor i utlandet. Det er opprettet en egen kommune «2435 Kildeskatt pensjon utland» hvor aktuelle skattytere skal avregnes for kildeskatten.

Forskuddstrekk innberettes i ordinær terminoppgave, som sendes kontorkommunen, med skattekommune 2435 og sum trukket kildeskatt. Det er ingen endring i terminoppgaven. Det anbefales at terminoppgaven leveres via Altinn.

Skatten er 15 prosent av brutto pensjon. Du finner mer informasjon i brosjyren «Nye regler om norsk kildeskatt på pensjon»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: