Paris20-6-2010

Chinesen lynchen Jugendlichen

Kinesisk vigilantism i Paris Belleville

Rasistiske, rasistisk! Frankrike er råttent! «,  slike slagord ble  sunget av de mange unge fra det  kinesiske samfunnet i Belleville etter hendelsen «Trygghet for Alle» har utartet.

http://www.flickr.com/photos/rue89/sets/72157624192839071/show/

20-6-2010

I det fransk-kinesiske Belleville-distriktet i Paris , demonstrerte  8500 kinesere/asiater søndag, i mot  vold, ran og angrep på asiater som bare blir verre for hver dag som går.

Det er det største arrangementet som noensinne er organisert i  kinesiske samfunn i Frankrike, sier arrangørene.

Rundt 8500 personer skal ifølge politiet deltat i marsjen organisert av en gruppe av de fransk-kinesiske innbyggere, og Rue de Belleville og Place du oberst-Fabien. «Belleville, Et  fredlig nabolag,» ropte demonstrantene, som alternerer slagordene på fransk og kinesisk og iført t-skjorter og klistremerker akronymet «Trygghet for Alle».

I flere måneder, er det utført kollektive og voldelige angrep som kun er rettet mot asiater i det østlige Paris. Spesielt i Belleville distriktet i Paris.
«Vi besluttet å demonstrere etter at et umotivert angrep på et bryllups følge i Belleville, sier Huong Tan, en talsmann for gruppen, som er bekymret for at situasjonenekalerer dersom myndighetene ikke snart reagerer. For første gang, sier han, «har det blitt reagert på vold med vold. Vi ønsker ikke at det skal skje igjen «. «Angriperne er ofte grupper av unge muslimske innvandrere som bor her, sier han.

Frédérique Calandra, som organiserer demonstrasjonen sier: «Vi må ha samtaler medn kommunen i det 20 distikt og krever videre en «samordnet og koordinert aksjon mot ran og vold» mellom politiet  og kommunepolitikerne  for å «styrke sikkerhetsfunksjoner og forebygging av mere etnisk vold.

Venstre autonome,  afrikanere og  mennesker fra midtøsten  angrep de fredlige demonstrantene med å kaste steiner, noe som førte til arrestasjonen av tre personer.

Kilde:.lefigaro.fr/actualite-france-paris-la-communaute-chinoise-denonce-l-insecurite.php


Legg merke til at det ikke nevnes noe om voldelige  angrep på kineserne.

For de som kan Kinesisk

Dagens Realiteter

Opptøyer i 2007

PS: dagbladet.no/2010/06/24/nyheter/utenriks/jodehat/tyskland/12291053/

Reklamer

4 kommentar

  1. […] Paris […]

  2. […] Paris […]

  3. […] om denne hendelsen. Jeg har dog funnet to privatdrevne blogger som har skrevet om dette. Disse er Veggavisen og […]

  4. Islams Fate
    War and Hate

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: