Karl Evang


Rart att det skulle komme opp nå når mange faktsik har påpekt dette i årtider. Norske rasehygienikere var blant Hitlers beste støttespillere

Skrevet 9. mars 2009 11:04

Karl Evang satt som helsediktator fra 1938 til 1972.
Var med i  Mot Dag som var et kommunistisk parti.
Mot Dag ble lagt ned i 1936, og de fleste medlemmene meldte seg da inn i Arbeiderpartiet.
Noen av hans meninger:
«Den gode folkestamme» Et finere ord for rasehygiene. (ref Hitler)
Utgangspunktet var på en måte å foredle arbeiderklassen som var utsatt for mye sykdom og dårlig ernæring. «Den tanke for eksempel å begrense antall dårlige arvebærere, er en helt rasjonell tanke, som sosialismen alltid har gått inn for. I det sosialistiske plansamfunn vil dette naturlig inngå som ledd i det forebyggende sunnhetsarbeid», skrev han i 1934. Samme år som kastrering og fjerning av eggstokker hos norske tatere ble i iverksatt i stor stil. Ugjerninger som skulle pågå her i landet frem til 1969, da Evang hadde vært helsedirektør i 31 år.
Det førte med seg et rasehygienisk aspekt: sterilisering først og fremst av psykisk utviklingshemmede og tatere men også samer ble utsatt for dette. Det Inkluderte også såkalte tøser (Horer) Drunkenbolter, (alkoholikere) osv.
Nå er det  fremkommet  at det i et hemmelig rasehygienisk sentralregister utarbeidet av Karl Evang og overlege Ole B. Munch ved Emma Hjorts hjem er navngitt over 11 000 norske familier. Karl Evang og (AP) myndighetenes klare oppgave var å sterilisere bærere av uønsket arvestoff.

Sett mot dagens politikk må man jo gjøre seg noen tanker : Norske kontra innvandrere.

Reklamer

6 kommentar

 1. Mot Dag med i Norges Kommunistiske Parti. Viggo Hansteen var en av meget få medlemmer som ble i NKP da Mot Dag brøt ut.
  http://no.wikipedia.org/wiki/Mot_Dag

 2. Mot Dag var ikke et politisk parti. Sjekk kildene dine.

  Ellers er det komisk hvordan de alltid så politisk korrekte AP-folka tier om den grumsete fortida si. De er ikke det spor bedre enn sine meningsmotstandere på høyresida.

 3. Desverre var det ikke bare nazismen som hadde raseideologiske handlinger.
  Hele samfunnet vårt, opplæringen på universiteter ,fagbøker og politiske handlinger hadde sære /gale forestillinger om rasene. Vi tenker ofte at det bare var nazistene….
  Men våre forfedre skjøt indianere (som dyr)…. drev med slavehandel og koloniserte landområder i den tro at de var skapt til å herske..
  Nazismen, Evang og alle de andre står i sin tid bare med litt ulike forestillinger… ikke så veldig ulike hverandre.. men de hadde det felles at de anså seg selv som «best».

 4. […] Karl Evang en srbeiderpartimann/kommunist […]

 5. […] Karl Evang […]

 6. […] Karl Evang som var helsedirektør og for rasehygiene […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: