Dømt til å bo i Oslo


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=564030

Grisketen blandt adelen vil ingen ende ta.

Det er mange som ikke forstår det spesielle livet som det er å være dømt til å bo hjemmefra, utaler en missmodig Sponheim. Det prinsipielle her er at vi dømmes til å bo i hovedstaden.

Stakkars mann? Han er dømt til ett begredelig liv i Oslo, med lommene fulle av stortingspenger, frynsegoder og skattefrie diett penger. Du er ikke dømt, du har valgt det selv og soler deg i glansen å være kjendis, pøh, jeg spyr av deg Sponheim, snakk om å være HARRY,

Hvis vi regner med absolutt minimal uttak av diettpenger, har du  årlig en minsteinntekt av diett på kr. 66 tusen skattefritt.

Men stemmer disse tallene ? Nesten 18 % av stortingets totale budsjett utgjøres av godtgjørelse og diett,  og lønn utgjør 24%. Skjuler det seg andre ting i Godtgjørelse og diett?

Godtgjørelse og diett 161 217 000 17,9%
Lønn 216 290 000 24,0%

Hva med dem dere representerer?  Minstepensjonisten, som må klare seg med mindre penger enn du får i diett og frynsegoder? Den uføretrygdede? Sosialklienten? Aleneforeldrene og andre mindre begunstiget mennesker?

Husker jeg ikke feil fikk pensjonistene ca 4 % i sitt siste oppgjør. La oss tenke litt 4 % av kr. 100000.– = kr. 4000,–

Videre i perioden fikk andre betydelig mere, la oss si minimum 5 % av la oss si en pen liten lønn på kr. 500000,– = Ca. 25 tusen Bare her er det en pen liten differanse på kr. 21000,– og det på bare ett ÅR. Hva blir differansen etter 10 år?   Ca. 267 tusen Kr.  Mens pensjonisten da vil ha årlig inntekt på ca.  147 tusen kr.

Hvem er dømt Harry?

http://www.vg.no/POLITIKERNE FÅR DOBBEL DIETT

I desember 2008 vedtok stortingsrepresentantene igjen å øke egne lønninger. Med 40 000kr til nærmere 700 000kr. Dermed har lønnen til stortingsrepresentantene økt med 200 000 kroner i løpet av de siste 8 årene. Stortingsrepresentanter får 66 prosent av den til enhver tid gjeldende stortingslønn i pensjon, etter kun 12 års opptjeningstid.

(Reisediett + diettgodtgjørelse i perioden 1.1.08-1.6.09, i kroner)

Inge Ryan (SV) 119.474
Hill Marta Solberg (Ap) 92.763
Erna Solberg (H) 91.839
Rune Skjælaaen (Sp) 90.528
Lars Sponheim (V) 88.526
Thorbjørn Jaland (Ap) 58.211
Dagfin Høybråten (Krf.) 42.528
Carl I Hagen (Frp) 41.162
Siv Jensen (Frp) 39.481

Reklamer

10 kommentar

 1. Få det uhyret Krekar ut av landet vårt på røde rappen, ,

 2. Stakkar mann er jo dømt til å bo i Oslo,det er jo så forfedelig. enig med veggen, jeg spyr av Harry

 3. Frps to politikere kommer nederst på denne tabellen fordi de bor i Oslo og dermed mottar mindre reisediett.

  Hvis man korrigerer for reisedietten (som utbetales automatisk for alle stortingsrepresentanter) og ser på hva politikerne faktisk krever av diettpenger, fremgår det at det faktisk er Lars Sponheim som har fakturert minst.

  Det går klart fram i VG, men «Veggavisen» har utelatt å presentere det riktig, kanskje for å få Frp stilt i et fordelaktig lys.

  Så er det faktisk slik at noen politikere føler det som en plikt å delta for sitt parti og de som har valgt en inn. Det kan være en byrde å bo i Oslo og knapt ha et familieliv i 15-20 år mens barna vokser opp.

  Hvis man er ute etter de som er i politikken for å «sole seg i glansen», kan man jo se på de som stiller opp for Se og Hør i uke etter uke. Det er i alle fall ikke Lars Sponheim. Mest er det Carl og Siv.

 4. Ikke rart mannen fryser da, når han er så godt vant.
  Takk for bra innspill.

 5. Inge Ryan fra SV (sosialist) var det ikke han som klaget over sykehusoppholdet da han var innlagt på sykehuset for lungebetennelse , og fikk helseminister Hansen AP til å gripe inn for å få bedre behandling.
  Ryan er også den som klarer å få mest ut av diettpenger fra Stortinget og når han blir konfrotert med dette blir han overasket over ordningen og vil avvikle det hele. Hvor lenge har SVeren hvert på Stortinget? når han først nå er klar over denne gunstige ordningen «Skam» dere alle SVere håper att dere uteblir fra Stortinget fra høsten av , likeså må den rødgrønne regjering ikke bli gjenvalgt, vi har hatt nok av den gode sosialistiske ånd for en stund. (Rettferdig fordeling av goder som det så fint heter). Det passende ord må være korrupsjon til fordeling.

 6. Solheim er dømt til å bo i Oslo. La oss alle ved neste valg sørge for at han slipper å utføre denne straffen lenger.

 7. Det partiet FRP som er mest utskjelt og reines av de andre partier + endel velgere som grådighetspartet har de to representanter med laveste uttak (bruk) av diettpenger på Stortinget, mens de partier regjeringspartiene de rødgrønn forsyner seg med det doble av det FRP sine to representanter gjør. Dette viser hvor mye hold det er i de utalelser som de rødgrønne kommer med når de omtaler FRP, de burde skjemmes og aldrig mer bli valgt inn på Stotinget .

 8. Personlig missliker jeg personer som skal sett regler for alle andre.Men det skal absolutt ikke gjelde dem selv.
  Renè

 9. Jeg blir også kvalm av Sponheim. Det er naturlig å bli kvalm av hyklere. Og Sponheim er en helt gjennomført hykler.

 10. For en ekkel måte du snakker om andre mennesker på. Politikere er faen ikke en gruppe med sølepytter som du kan valse rundt med akkurat som du vil. De gjør en jobb for landet som veldig få er villig til å gjøre. Kritiser gjerne når du har noe reelt å kritisere for. Å si at du spyr av Sponheim er rett og slett ubeskrivelig ufølsomt av deg. Kjenner du han? Vi må slutte å snakke om politikere som om de er en gruppe med løgnhalser og idioter. De representerer det brede lag av folket, akkurat som alle andre yrkesgrupper gjør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: