C-vitaminets egenskaper


C-vitaminet forbrukes  raskere med alkohol , røyking, og under stressende forhold. (leveren forbruker C til å rense og restutier)

Vitamin C hjelper skjoldbrusk hormon produksjon og metabolismen av folinsyre, tyrosin og tryptofan, og det stimulerer binyrebarkfunksjon og frigir stoffer av noradrenalin og adrenalin, som er stress hormoner. Man kan reduserer stress ved å bruke Vitamin C til å senke  adrenalin nivåene  i blodet.

Andre faktorer som øker forbruket av vitamin C,  omfatter virus, sykdom og feber,  og andre medikamenter (sulfa antibiotika, kortison), miljøgifter (DDT), og eksponering for tungmetaller som bly, kvikksølv eller kadmium. Vitamin C er involvert i dannelse og vedlikehold av kollagen, som er grunnlag for bindevevet  i kapillærveggene, hud, leddbånd, brusk, ryggradens skiver, knokler og tenner.

Kollagen, og dermed Vitamin C er nødvendig for sårtilheling og å opprettholde  sunne blodkar.

Askorbinsyre ( C) er  viktig i celleens  immune funksjoner, hvor det bekjemper  bakterier,
virus og soppsykdommer. Ved høyere doser, kan Vitamin C reduserer produksjonen av histamin, og dermed redusere allergi potensialen.

En kombinasjon av svært høye doser av vitamin C + Vit E + Vit B12 har vært effektive i helbredelse av symptomene på helvetesild (herpes zoster), forutsatt at c vitaminet  blir tatt tidligst mulig etter  utbruddet.

Flavonoider / bioflavonoider (bioflavinoids) er tilbehør næringsstoffer for å danne en askorbinsyre eller C-vitamin kompleks. Rutin og hesperidin er en del av denne Vitamin P gruppen og funksjon synergi med vitamin C i forhold til å opprettholde en sunn kapillærene (de tynneste blodårene), for å hjelpe danne kollagen i bindevev,og å bidra til å lege sår, og å støtte et sunt immunforsvar.

Når rutin og / eller hesperidin nivåene er lave , føre det til forutsigbare, og til og med side-spesifikke medisinske problemer som inkluderer en større risiko for vaskulær degenerasjon, blåmerker / kapillært skjørhet, neseblødning, periodontale blødning, åreknuter, hemoroider og aneurisme,  En grunn er den kjemiske interaksjon med bioflavonoider med andre næringsstoffer, som kan ha en synergistisk eller hemmende effekt på dem. Ulike stoffer kan også samhandle med (bio) flavonoider og påvirke deres effekt.

Kobber er den vanligste og potent hemmer av hesperidin og vitamin C, høye nivåer av kobber skape en større risiko for vaskulær degenerasjon, som igjen krever større inntak av vitamin C.  Svovel, krom og molybdenkan avhjelper mot for høye nivåer av kobber.

Vanadium og selen støtter rutin opptak, og molybden og svovel støtter  hesperidin opptak. Rutin + hesperidin er tilknyttet samme måte som kalsium + magnesium, (Veldig viktig)

Bioflavonider finner du i:

Grønnsaker,frukt,løk,druekjerneolje, , sirtus, lakkris, selleri, persille, paprika, kamille, mynte, Ginko, propolis, te, kakao, mariatistelC vitaminer  senker sink nivåene Mangan kalsium

Podagra

Reklamer

2 kommentar

  1. […] C-vitaminets egenskaper 23. oktober 2009Noen fakta om influensavaksinen 22. oktober 2009Listen er som langt vondt år 21. […]

  2. […] C-vitaminets egenskaper […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: