Vindkraft, er de miljøvennlige?


Den ene bolig blev brugt til litauiske sæsonarbejdere, der imidlertid nægter at bo der mere, fordi de ikke kan sove på grund af lavfrekvent støj fra møllerne.

http://jyllands-posten.dk/indland/article4902380.ece

1 nov 2011  

 200 miljarder kommer vindkraftutbyggnaden att kosta i Sverige. Det är djupt olyckligt att inte de som arbetar för en vindkraftsatsning kan presentera siffror.

1 august 2010

Få 5.000 dollar og ti så stille

Om ikke så lenge vil Caithness oppføre en gigantisk vindmøllepark med 338 møller i bakkerne like uten for byen.

9 oktober 2009

Inntil nå har regjeringen og vindselskapene nektet for noen som helst helserisiko forbundet med kraftig støy og vibrasjoner som kommer fra moderne vindmøller.

Regjeringen sier at den aerodynamiske støyen som produseres av turbiner ikke øker risiko for helsen. De hevder at Dr Pierpont tendensiøs og vil trolig hevde at hennes siste funnene er basert på et for lite statistisk grunnlag til å være autoritativ

Å bo i nærheten vindturbiner kan forårsake hjertefeil, tinnitus, vertigo, panikkanfall, migrene og søvnmangel, ifølge banebrytende forskning som blir publisert senere i år av en amerikansk leger.

Dr Nina Pierpont, en ledende New York barnelege, har studert de symptomene som påvises på mennesker som bor i nærheten av vindmøller i USA, Storbritannia, Italia, Irland og Canada i løpet av de siste fem år.

Hennes funn bekrefter og identifisert vindmølle støy som en stor helserisiko.

Dette er brudd eller unormal stimulering av det indre øret er vestibulærsystemet av turbin Infralyd og lavfrekvent støy, den mest karakteristiske av disse er en gruppe symptomer som hun kaller visceral vibratory vestibular forstyrrelser eller VVVD. De problemer som spenner fra interne pulsering, dirrende, nervøsitet, fra turbiner rykt, en trang til å flykte, tetthet i brystet og takykardi – økt puls. støy fra kan også utløse mareritt og andre lidelser hos barn, samt skade kognitiv utvikling i den unge, hevder hun. Men gjør Dr Pierpont det også klart at ikke alle mennesker som bor nær turbiner er mottakelige.

Inntil nå har regjeringen og vinden selskapene nektet noen helserisiko forbundet med kraftig støy og vibrasjoner slippes ut av vindturbiner. Akustiske ingeniører arbeider for vindenergi selskapene og Regjeringen sier positur at aerodynamiske støyen produsert av turbiner ingen risiko for helse, vedtok en visning nylig av akustiker ved Salford University. De har hevdet at tidligere krav fra Dr Pierpont er innbilt, og vil trolig hevde at hennes siste funnene er basert på et utvalg for liten til å være autoritativ.

Det innebærer brudd og unormal stimulering av det indre øret er vestibulærsystemet av turbin Infralyd og lavfrekvent støy, den mest karakteristiske av disse er en gruppe symptomer som hun kaller visceral vibratory vestibular forstyrrelser eller VVVD.

Problemer som spenner fra interne pulsering, dirrende, nervøsitet, frykt, og en trang til å flykte, tetthet i brystet og takykardi – økt puls.

Turbinenes støy kan også utløse mareritt og andre lidelser hos barn, samt skade kognitiv utvikling i barns lære evne, hevder hun.

Dr Pierpont mener det også klart at ikke alle mennesker som bor nær turbiner er mottakelige.

Dr Pierpont’s funn er at mennesker blir berørt av lavfrekvent støy og vibrasjoner fra vindturbinene gjennom ørets knokler (Øreknokkelkjeden), lik den som fisk og amfibier oppfater. At mennesker har samme følsomhet som fisken er basert på nye funn gjort av forskere ved Manchester University og New South Wales i fjor. Dette, hevder hun, velter den medisinske ortodokse forskning gjennom de siste 70 år.

De som arbeider med akustikfor for vindparkene bruker å basere meninger om støymåling. «Det har vært evangeliet blant akustiker i år at dersom en person ikke kan høre en lyd, er den for svak til at kroppen oppdager eller registrert noe som helst”, sier hun.

Et gjennombrudd i forståelsen flere av virkningene av vibrasjonene kom i fjor, sa hun, da forskere ved Manchester University og Prince of Wales klinisk Skole og Medical Research Institute i Sydney viste at det normale menneskelige vestibulærsystemet har en fisk eller frosk-like følsomhet for lavfrekvente vibrasjoner. Dette var et vendepunkt i forståelsen av problemet, lagt Dr Pierpont, fordi den velter den ortodoksi av dagens måte å måle støy.

Men dette er ikke lenger sant. Mennesket kan høre gjennom beina.  Dette utsagnville å være kjettersk hvis det ikke hadde vært vist i en godt utført eksperimentet.

I Storbritannia, sa Dr. Christopher Hanning, grunnleggeren av British Sleep Society, som også har støttet henne forskning: «Dr Pierpont detaljerte opptak av skader forårsaket av vindturbiner støy vil legge et fast grunnlag for fremtidig forskning. Det burde være obligatorisk lesning for alle planleggere som vurderer vindparker. Som så mange tidligere medisinske pionerene utsette svakhetene ved dagens ortodoksi, har Dr Pierpont vært gjenstand for mye kritikk.

Dr Pierpont sin avhandling, som skal publiseres i oktober av K-Selected Books, er peer reviewed og omfatter en godkjenning fra professor Herre May, tidligere sjef vitenskapelig rådgiver for den britiske regjeringen. Lord May beskriver hennes forskning som «imponerende, interessant og viktig».

Hennes nye materiale om konsekvensene av turbinen støy på helse vil være av stor interesse for regjeringen sine planer for ca. 4000 nye vindmøller over hele landet. Ed Miliband, n Statssekretæren for energi og klima, har gjort vindkraft til en sentral del av hans nye grønne politikk for å oppmuntre til fornybare energikilder.

Det er ingen tvil om at min kliniske forskning viser at Infrasonic produserer ultrasoniske støy og vibrasjoner som slippes ut av vindmøller forårsaker symptomer som jeg kaller vindturbin syndrom. Det finnes ca 12 ulike helseproblemer forbundet med WTS og disse varierer fra takykardi, søvnforstyrrelser, hodepine, øresus, kvalme, tåkesyn, panikkanfall til mer generell irritabilitet.

Vindmølle industrien vil forsøke å diskreditere meg og nedvurdere min forskning. ikke ulikt hvordan tobakksindustrien forkaster helseproblemer som røyking forårsaker.

Tidligere forskning på virkningen av lavfrekvent støy og vibrasjoner ble foretatt av portugisiske leger som studere effektene på militært og sivilt personell som flyr i store høyder og med supersonisk fart. De fant at denne eksponeringen kan også forårsake den sjeldne sykdommen, vibroacoustic lidelse eller VAD, som forårsaker endringer i strukturen i visse organer som hjerte og lunger og kan også være forårsaket av vibrasjoner fra turbiner.

(I tidligere studier på andre steder, har lyd spesialister funnet at konstant eksponering for lavfrekvente lyder kan forårsake vibroacoustic sykdom. symptomene er kvalme, hodepine og svimmelhet. Lydteknikere har også fastslått at noen mennesker er mer følsomme for lavfrekvente lyder enn andre: http://www.disasternews.net/news/article.php?articleid=1118)

i Danmark, Tyskland og Frankrike, er regjeringer går mot bygging av nye vindparker utenfor kysten på grunn av bekymring over de potensielle helse-og miljørisiko. I Storbritannia er det ingen slike kontroller, og et økende antall lobbyister, støy eksperter og myndighetspersoner begynner også å forespørre lovpålagte støynivå blir gitt råd når du bestemmer hvor planlegging søknader fra vindparken produsenter.

Dr Pierpont, som har finansiert all forskningen selv, og er uavhengig av enhver organisasjon, anbefaler minst en 2km avstand mellom potensielle vindmøller og folks hjem.

Dr Pierpont tilføyde at vindmølle selskapene stadig hevder at helseproblemer er innbilte, psykosomatisk eller populært å hevde.

Folk beskriver støyen som liker et fly som aldri kommer.

British Wind Energy Association, Storbritannias største for fornybar energi bransjeorganisasjonen, sier: «En av de første tingene første gangs besøkende til vindparker pleier å si er at de er overrasket over hvor stille turbinene er.

«For å sette ting i kontekst: London Borough of Westminster registrert rundt 300000 støy klager fra innbyggere i 2008, ingen klager om vindturbiner.

I motsetning fant en uavhengig studie av vindparker og støy i 2007 bare fire klager fra rundt 2000 turbiner i landet, tre av disse ble løst når rapporten ble publisert.

«Vindmøller er stille, sikre og bærekraftig. Det er ikke overraskende at, ifølge en DTI rapport, 94 prosent av folk som bor i nærheten av vindturbiner er plaget. Det er ingen forskning som tyder på at vindturbiner er i noen måte skadelig, og selv mange av de kritikere av vindenergi er ærlige nok til å innrømme dette.

«Støy fra vindmølleparker er et ikke-problem, og vi trenger å bevege seg bort fra dette uproduktive og uvitenskapelig debatt og fokus på våre mål om reduksjon av karbonutslipp.

Kilde: http://www.independent.co.uk/ ved Margareta Pagano

Reklamer

2 kommentar

  1. Hei .

    Dette var eget interessant og det er typisk med all forskning som ikke følger «main Stream » oppfatninger. De blir kritisert. Det ligger store økonomiske interesser i dette, så her skal det bli motstand skjønner jeg. Med alle de universitetene som har nye funn er det åpenbart at det er mye rett.

  2. […] Er Jordskjelvene og alle tyfoner I Asia, ett av svarene? Vindkraft, er de miljøvennlige? […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: