Ny iPhone kan hackes på under to minutter


Siste:

iPod-eksplosjon

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.6718211

Løp og kjøp

Reklamens makt må være stor når folk handler en telefon som sansynligvis hackes  på mindre enn 2 min.

Når den nye iPhone 3GS kommer på markedet i slutten av juli måned skal sikkerheten være så dårlig at  noen utviklere sier det er veldig skremmende.

Det er de mange applikasjoner, som finnes til iPhonen, som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Jonathan Zdziarski demonstrerte , hvordan han kunne hacke iPhonen data fra den ved hjelp av kjente hackerprogrammer som Red Sn0w og Purple Ra1n, der kunne han  installere sin egen utviklet systemkjerne på iPhonen. I tilegg er det ett helt forkastelig  kryptering i  iPhone.

På tross av de kritiske røster har den nye iPhone solgt mere enn en million eksemplarer på bare tre å dager i Usa.

http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=AD3D84B0-1A64-6A71-CE3B74523BDD33E6

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=555925

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=564778

Reklamer

6 kommentar

  1. Det er fullt mulig å få virus på MAc også, men det skjer strengt tatt aldri fordi ingen gidder å lage virus til et system som har under 10% av markedet…De som vil ødelegge vil ødelegge mye 🙂

  2. Nå er det jo slik at folk ikke kjøper ting som er dårlige.. Og hadde iphone virkelig vært så dårlig som enkelte her hevder, er det umulig å overbevise så mange til å kjøpe.. Poenget med iPhone er at hvilken som helst idiot kan bruke den, og ha glede av hvor lett det er å bruke- og man må mest sannsynlig installere et program som ikke er godkjent av apple for å bli utsatt for en sikkerhetsrisiko. Og du, for en katastrofe om noen skulle fått tak i handlelista mi, eller kontaktene mine. Det må på ingen måte skje.. Jeg lagrer ikke sensitiv info på små ting som jeg lett kan miste eller bli stjålet, uansett hvor sikkert det er. Alltid noen som klarer å bryte seg inn i et system. Men noen systemer er klart tryggere. Om man bruker antivirus osv på windows, er windows trygt, men det viser jo feks at Windows i seg selv er noe av det skadeligste du kan utsette maskinen din for når du går på nettet, for å ikke snakke om IE! Mac os x har, ansett hvor mange rare selvpåførte teorier folk har, en helt annen kjernestruktur, du kan ikke få virus, om du da ikke installerer et helt ukjent program på din maskin, som krever administrator-passord… Men det er sant at man kan videresende mail med virus eller ormer, men det påvirker ikke macen… og historien vil igjen bli at iPhone 3GS blir nok en suksess, uansett hvor mange ting folk greier å klage på, men alt nytt om apple, positivt eller negativt, betyr høye antal klikk for nettavisene… Og bloggerne..

  3. Heisann!
    Bra at Telenor har en tjeneste, som bedriftskundene kan bruke til å slette data med, i tilfelle den blir stjålet:)

  4. alt kan hackes iløpet av 2minutter…

  5. Apple må drive en slags merkelig form for hjernevask, for selv de produktene de kommer med som er dårlige selger som bare det. iPod har jo f.eks. nesten hele markedet for mp3-spillere, selv om den slettes ikke er bedre enn alternativene, og de blir som regel ødelagt i løpet av 1 år, 2 om man er VELDIG heldig (kommer på ihvertfall 10 stk jeg kjenner som har hatt iPod, og SAMTLIGE har gått i stykker relativt raskt). Det eneste Apple lager som holder kvalitetsmessig standard er Mac, som er like gode som maskiner jeg bygger selv.
    Men det er vel som det pleier med nordmenn, alle skal ha det samme, og det har tilfeldigvis blitt iPod og iPhone. Når man til og med må ha samme elektronikk som alle andre, er det ikke mye individualitet igjen å spore (tenker først og fremst på unge folk nå)… Legger merke til at de som er noen år yngre enn meg selv (jeg er 21) er totalt blotta for egne meninger, klesstil, musikksmak, hobbyer osv. Det er vel dette som er grunnen til at «alle» har iPod vil jeg tro.

  6. Oi oi oi, da skal ikke jeg kjøpe den

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: